La sala de Cambra de l'Auditori-Palau de Congresos de Girona serà l'escenari demà, a les 19 hores, del primer concert del cicle d'aquesta temporada, organitzat per l'entitat gironina Amics de la Sardana-Terranostra. En motiu de complir-se enguany el 35è aniversari de la fundació de la Ciutat de Girona, el concert estarà dedicat integramant a música escrita pels seus components, alguns històrics, com ara el mestre Francesc Camps, que la va dirigir del 1987 fins al 1996 i també hi va tocar el fiscorn en una llarga etapa. Agustí Pedrico és el contrabaxista des del 1996. Terra d'avellaners i El Ball del Gallerut són les dues peces seleccionades d'aquest autor.

Josep Coll Ferrando "el noi de Foixà" va entrar a la cobla el 2001 i és, a més d'un destacat tenorista, un excel·lent compositor. D'aquest jove músic s'han seleccionat per al concert El Codolar, una sardana que va guanyar el Premi Francesc Basil 2003, a Figueres, i Concertino per a tenora i cobla, una peça feta inicialment per a dos fiscorns, trompeta, tenora i tible que Coll va compondre quan estudiaba quart de composició, i més tard va adaptar per a cobla.

El director, Marcel Sabaté, va entrar a la cobla com a flabiolaire i va esdevenir-ne director el 1996. Les peces selccionades d'aquest autor són, Tortellà 1908, dedicada a Manel S. Puigferrer, fent referència a la data del seu naixement, i escrita per a l'homenatge que va rebre el mestre a Banyoles el 1998. La segona peça de Sabaté serà l'adaptació per a flabiol solista i cobla de la melodia popular italiana El carnaval de Venecia, de la que l'Oscar Sánchez en fa una excel·lent interpretació. El segon concert del cicle està previst per al 27 de març, a la Sala Simfònica de l'Auditori, amb el pianista i compositor Albert Guinovart. El tercer concert del cicle es celebrarà al Teatre Municipal, el 29 de maig.