En l'era del reciclatge no hi ha res més pràctic que reutilitzar un espai que va costar desenes de milions d'euros i mai va tenir un ús clar. L'edifici Fòrum, amb la seva forma de mineral, ha trobat destí: acollir el Museu Blau de Ciències Naturals que ahir va obrir les seves portes com un gran "temple" per incentivar la curiositat cap al planeta en el qual vivim.

Planeta Vida és el nom de l'exposició permanent de la qual l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va inaugurar una primera fase en l'emblemàtic edifici d'Herzog&DeMeuron (tot el recinte són 9.000 metres quadrats dividits en dues plantes), un sorprenent projecte museístic en què s'han invertit 13 milions d'euros, i que fins al juny tindrà un caràcter de portes obertes (després el preu de l'entrada seran 7 euros).

L'exposició del Museu Blau -un de les quatre espais del futur Museu Nacional del Ciències Naturals de Catalunya repartides per Barcelona- s'estructura sobre la teoria de l'evolució Gaia del biòleg James Lovelock, que entén la Terra com un ésser viu.

Està dividida en tres parts encara que en aquesta primera fase només s'ha presentat l'anomenada La Terra avui, 1.700 metres quadrats on s'explica l'estat actual del planeta, la seva diversitat geològica i biològica i que s'obre amb un enorme projecció sobre l'expansió dels continents.