L'edició número 22 del Festival de Guitarra, organitzat per The Project, va posar ahir el seu punt i final amb l'actuació de Mazoni al Palau de la Música de Barcelona. La banda encapçalada pel bisbalenc Jaume Pla va presentar oficialment el seu darrer treball discogràfic, Fins que la mort ens separi, en un concert on no hi van faltar algunes sorpreses.

Una cloenda de luxe que tanca un certamen que enguany ha tingut una molt bona ocupació, amb una mitjana del 84%. En total, 24.100 espectadors que han gaudit de recitals d'artistes i grups tan diversos com els Lax'n Busto, Jorge Drexler, Russian Red o Toti Soler i Sílvia Pérez. Precisament aquestes han estat algunes de les actuacions que han esgotat les entrades.

Els organitzadors fan un balanç "altament positiu" d'aquest cicle i ja pensen en l'edició del 2012, que novament cuidarà els amants de la bona música en directe. Iván Ferreiro a la sala Bikini, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien a la sala 2 de l'Auditori i les tres nits consecutives d'Antònia Font al Casino l'Aliança del Poblenou han estat altres concerts que van exhaurir localitats. En un comunicat emès ahir, The Project atribueix l'increment d'assistència respecte a l'edició anterior per l'"encert en les propostes" i per l'articulació del gruix de la programació en quatre categories.