Segons informa la Federació Sardanista de Catalunya, (FSC), la productora audiovisual Zeba Produccions està preparant, conjuntament amb Amunt Produccions, un documental per donar a conèixer la sardana i reflexionar sobre el fet que sigui dansa nacional de Catalunya. Televisió de Catalunya també participa en aquest projecte i té previst emetre el treball de cara a la tardor.

Serà un documental de 50 minuts de durada i la seva gravació serà durant aquests mesos d'estiu. Hi apareixeran entrevistades tota una sèrie de persones diferents per donar un camp de mira com més ampli millor. Així, s'hi trobarà des del president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran, fins al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, així com el president de l'entitat Altres Andalusos, Lluís Cabrera o el músic Salvador Brotons. D'aquesta manera es vol "trencar tòpics i parlar de totes les visions possibles", segons el seus productors.

La intenció és crear un producte diferent als habituals amb un toc didàctic, emprant diversos recursos. A part de ser una reflexió sobre la sardana també servirà per explicar-ne la història i d'altres aspectes a un públic més general, segons els seus productors.