10 de juny de 2011
10.06.2011

Viatge a la maduresa

«Hanna» del director d'«Expiació» i «Orgull i prejudici» canvia radicalment de gènere amb aquest thriller farcit d'escenes d'acció

10.06.2011 | 12:12
Viatge a la maduresa

La Hanna del títol és una adolescent de 14 anys entrenada des de sempre pel seu pare per ser l'assassina més perfecta del món. Viuen aïllats en un bosc, aliens a tot contacte humà. Però arribat el moment i completada la seva preparació, la Hanna ha de sortir al món exterior i complir l'objectiu que li ha estat marcat: matar a la Marissa Wiegler. Però Wiegler també la busca a ella, i un cop oberta la veda, l'aventura imprevisible de Hanna la portarà a través del nord d'Àfrica, Andalusia i Alemanya en una fugida que també es convertirà en una recerca de la seva pròpia identitat i dels seus orígens.

El cineasta britànic Joe Wright es desvincula totalment en aquesta ocasió del films d´època que tant prestigi li han atorgat i opta per un thriller que, de totes maneres, pretén fugir de les convencions del gènere. En aquest sentit, Hanna no es presenta com un film d´acció convencional, sinó com un thriller estrany, diferent i de naturalesa inclassificable. El film combina escenes d´acció pura i dura amb atmosferes enrarides, en les quals predominen escenaris irreals dels contes de fades, extrets de la pròpia experiència del director en el teatre de titelles. Fins i tot, també es pot considerar el film com una mena de road movie que transcorre igualment en la nit cordobesa, el desert del Sàhara i els paratges gelats en els quals la seva protagonista s'entrena per ser l´assassina més letal. "Hanna" pretén esdevenir, doncs, un viatge tant físic com existencial d´una adolescent que cerca la seva identitat.

Destaquen en el repartiment un parell d'habituals de Wright, com són Saoirse Ronan (Expiació: Més enllà de la passió, Camí a la llibertat) i Tom Hollander (Orgull i prejudici, El solista), als quals se sumen un Eric Bana (Munich) reconvertit a heroi d'acció, i una Cate Blanchett que sembla haver agafat gust als papers de perversa i malvada, tal com va fer a Indiana Jones i el Regne de la Calavera de Cristall. Convé destacar especialment la banda sonora de The Chemical Brothers, treball que mou la cinta a ritme de techno i que fa memorables diversos passatges, aconseguint una vinculació tan poderosa com l´assolida pels Daft Punk en la seva partitura per a Tron: Legacy, o la dels mateixos Chemical en algun dels temes de Cisne Negro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema