El proper dia 20 s'escaurà el desè aniversari de la desaparició prematura de Joan Cardona Ninyín, llegendari guitarrista de Sopa de Cabra. Poques setmanes abans, el 2 de novembre de 2001, havia traspassat el seu germà petit, en Pau, que també somniava ser artista. La malaltia va impedir els dos germans Cardona, siluetes habituals del "carrer dels Torrats", ?desenvolupar-se creativament. No obstant això, abans d'iniciar el viatge sense retorn, van composar una sèrie de temes que van quedar inèdits i que, dissabte vinent, dia 21, s'estrenaran a la sala La Mirona en la que promet ser una intensa i emotiva gala musical de retrobament, a càrrec de l'expressament creada Ninyins Mind Tribute Band.

Han col·laborat desinteressadament i actuaran al concert músics que han format o formen part de Sopa de Cabra, Ja T'Ho Diré, Zitzània, Manu Chao, Calaveras, Lluís Llach, Umpa-Pah, Draps Bruts, GaiaStalla, Los Rebeldes, Sui Generis, Ed Tulipa, Mary Stokes Band, Buemojo, Om Rock, D'Estranquis, Color Humano, Capitán Garfio, Rob Strong, digit Arts, Eslabón Perdico i Gran Cirrousis, entre d'altres. Tota una generació.

Aquests músics fa setmanes que assagen discretament. Ells són Cristian Marco, Sergi Carós, Fly Moll, Lluís Figueras, Julio Lobos, Jordi Rubau, Miquel Brugués, Marc Marquès, Esther Garrido i Aura Marquès. Amb les col·laboracions especials de Xavi Fortuny, Mario Arqueros, Toni Pujol, Sebastià Titi Saurina i Jaume Peck Soler.

Un tast al web ninyin.cat

Un tast del seu producte ja es pot escoltar a http://ninyin.cat/cat. Però el concert serà molt més, ja que es preveu una durada de més de dues hores, amb molts temes.

Carmelina Cardona, germana dels que dissabte seran recordats, avui mestra, és de fet la impulsora d'aquest concert. Com ella mateixa ha recordat al programa radiofònic de Jordi Tardà, tot va començar quan ells van marxar: "Durant la malaltia, els dos treballaven a casa de la mare nous temes, i la seva il·lusió era publicar un disc. Van deixar cintes, cançons, escrits... Des d'aquell moment vaig començar a pensar com difondre això. De mica en mica s'ha pogut fer una gravació en estudi amb quatre temes inèdits. Tothom ha ajudat moltíssim i tothom ha col·laborat desinteressadament".

A partir de la dissolució de Sopa de Cabra, en Joan Cardona va voler triomfar amb el seu propi grup, la Ninyin's Mind Band. No va poder ser, però les seves cançons tornaran a sonar dissabte.