L'Ajuntament de Girona ha decidit cancel·lar el Festival de Músiques Religioses i del Món que celebrava cada estiu des de fa 12 anys a causa la crisi, de manera que estalviarà, com a mínim, 150.000 euros --la quantitat que va aportar en l'última edició--, han informat a Europa Press fonts del consistori.

Actualment s'estudien dues alternatives: allargar la temporada de l'Auditori, que en lloc d'acabar el juny es prolongaria fins al juliol, i per un altre intentar portar un altre festival a la ciutat.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), compleix així amb les seves reivindicacions quan estava en l'oposició, que ja ha assegurat que el model del festival era "qüestionable".

L'última edició del Festival de Músiques Religioses i del Món s'ha fet del 18 de juny al 10 de juliol de 2011, i va acollir els concerts de María Bayo, Pablo Milanés i Anoushka Shankar, entre d'altres artistes.

En aquesta edició el festival ja va reduir el pressupost un 5% respecte a l'any anterior, passant de 400.000 euros a 377.000, i el seu director, Víctor García de Gomar, va decidir congelar el preu d'algunes entrades per fer davant de la crisi.

Ha tancat amb un balanç positiu: 7.526 persones van acudir als 19 concerts programats, que van tenir una ocupació del 88%.