El president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Antón Reixa, va garantir ahir que l'entitat no cobrarà drets d'autor per activitats formatives de centres escolars i a concerts solidaris.

Reixa, que va ser escollit president de la SGAE el passat dia 8, va assegurar que l'entitat es posa "al servei de la ciutadania", això sí, defensant sempre el que considera legítim, el salari social dels autors.

"És una fortuna ser titulars d'un patrimoni autoral, que ens permet fer alguna cosa per la societat; i ho volem fer bé", va indicar Reixa, destacant que cal que l'entitat tingui la sensibilitat suficient per detectar situacions on es precisa la seva solidaritat i "intervenir-hi per aportar alguna cosa".

Com a exemple d'aquesta nova filosofia de la SGAE, després dels anys en els quals l'entitat va ser digirida per Teddy Bautista, el seu nou president es va referir al concert solidari que estan promovent per ajudar una cantant cubana que va perdre un braç en un accident a Madrid.

No obstant, va assegurar que la SGAE intervindrà en les accions d'aquest tipus quan tingui "l'absoluta garantia que és una solidaritat eficient i ben gestionada".

Manual de bones pràctiques

Per fer front a les polèmiques sorgides en els darrers anys per les formes de recaptació de la SGAE, va anunciar que es dotarà d'un "manual de bones pràctiques" a la seva xarxa de comercials.

D'aquesta manera, va dir, serà molt diferent la gestió que faci la SGAE amb les grans cadenes de perruqueries amb franquícies arreu d'Espanya, amb com ho farà amb una petita perruqueria de poble. En aquests casos, vol donar un serve amb valor afegit amb fils musicals o plataformes legals.

Un altre canvi que ha posat en marxa és el d'enterrar la destral de guerra amb l'Associació d'Internautes. Ambdues entitats faran una campanya de divulgació conjunta sobre la compensació per còpia privada, que substitueix al desaparegut cànon digital.