27 de juny de 2012
27.06.2012
40 Años
40 Años
Pianistes d'elit

Carles Lama i Sofia Cabruja nomenats «Artistes Steinway»

Són el primer duet de l´Estat espanyol que rep aquest reconeixement internacional per part de la marca de pianos

27.06.2012 | 18:13

Carles & Sofia han estat nomenats Artistes Steinway i han entrat a formar part d´un grup d´elit de reconeguts pianistes de renom, entre els quals destaquen grans llegendes del piano com Sergei Rachmaninov, Arthur Rubinstein, Alícia de Larrocha o Vladimir Horowitz, i també pianistes actuals com Lang Lang o Diana Krall.

Aquest reconeixement representa tenir el nom associat a una marca que destaca per la seva excel·lència en tots els aspectes de la fabricació d´un piano. És un segell de qualitat atorgat a artistes d´alt nivell i qualitat i amb una carrera internacional destacada i dilatada, per una marca que ha dominat els escenaris d´arreu del món.

Els artistes Steinway toquen la majoria dels seus concerts amb un piano d´aquesta marca i reconeixen públicament que és la que trien per fer els seus concerts, recitals i enregistraments.

El nomenament ha coincidit amb el fet que Carles Lama i Sofia Cabruja celebren aquest any el 25è aniversari de carrera junts.

Els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja són el primer duet de l´Estat espanyol en entrar a formar part d´aquest cercle. Altres pianistes solistes espanyols que són artistes Steinway són Alícia de Larrocha, Guillermo González, Joaquín Achúcarro o Josep Colom.

Un dels duets europeus més reconeguts

Carles Lama i Sofia Cabruja són un model únic de personalitat artística i un dels duets europeus més reconeguts. Considerats tant pel públic com per la crítica com dos músics amb una extraordinària capacitat de commoure, els dos pianistes demostren una espectacular sincronització i una comprensió mútua excepcional. Carles i Sofia han estat elogiats per la seva brillant tècnica, passió, envejable qualitat de so i infinita elegància.

Amb un profund coneixement de tots els gèneres musicals, Carles i Sofia han desenvolupat un estil únic en la interpretació del repertori a quatre mans, amb un ventall complet de colors orquestrals, un fraseig molt natural i un to cantabile impressionant, juntament amb un profund sentit de la consciència harmònica.

Carles Lama i Sofia Cabruja formen duet des de 1987 i la seva carrera internacional els ha portat a actuar en sales prestigioses com el Carnegie Hall (Nova York), Kolarac Memorial Hall (Belgrad) o el Teatro Solís (Montevideo). Actuen regularment en capitals com Paris, Londres, Madrid, Brussel·les, Roma, Barcelona, Milà, Praga, Belgrad, Tokio, Kuala Lumpur, Shanghai, St. Petersburg, Moscou o Buenos Aires, en recital a quatre mans o amb orquestres que inclouen la London City Chamber Orchestra, l´Orquestra Simfònica de Sao Paulo, l´Orchestre de Chambre du Namurois, la Tokio Chamber Orchestra, la Malaysia Philarmonic Orchestra o la Hermitage State Orchestra.

Nascuts a Girona i havent demostrat un excepcional talent musical des de petits, es van graduar a Barcelona i van completar els seus estudis primer a l´Ecole Normale de París i, seguidament, a la Hartt School of Music (University of Hartford, USA). Els dos professors que els exerceixen una influència més gran són la pianista russa Nina Svetlanova i el pianista brasiler Luiz de Moura Castro.

El seu repertori abraça des de Bach fins el segle XXI i inclou les obres més importants del repertori a quatre mans, juntament amb les més brillants i compromeses transcripcions orquestrals. També han desenvolupat una relació molt estreta amb diversos compositors contemporanis, com John Carmichael o Daniel Basomba, que després de sentir el duet han creat obres especialment per a ells.

Artistes destacats del segell KNS-classical, la discografia de Carles & Sofia inclou la Fantasia en Fa Menor de Schubert, els Valsos Op. 39 de Brahms, la Suite Op. 11 de Rachmaninov o la integral de l´obra a quatre mans del compositor australià John Carmichael.

Carles & Sofia estan també involucrats en diferents projectes per a promoure la música i els músics clàssics, havent fundat i desenvolupat diverses sèries de concerts i festivals, al mateix temps que projectes de TV. Com a part de la seva passió per a l´educació, han estat convidats a fer conferències i impartir Master Classes a diversos països europeus i asiàtics, incloent Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Xina , Japó o Singapur. Els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja han estat sempre persones compromeses amb els problemes socials. El 2001 van rebre de mans de Sa Altesa Reial Dª Margarita de Borbón, una distinció honorífica d´UNICEF en reconeixement de la seva tasca humanitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona