El centre creatiu L'Animal a l'Esquena de Celrà ofereix la possibilitat de participar a partir de setembre d'un programa de tallers de formació de la mà de diferents artistes. Els projectes de la companyia Mal Pelo, David Zambrano i Lisa Nelsson permetran formar-se i experimentar alhora.

"El silenci i la possibilitat d'imaginar" és el taller que organitza del 17 al 21 de setembre, i del 15 al 19 d'octubre, el nucli creatiu de Mal Pelo. Pep Ramis i María Muñoz proposen passar del silenci al moviment mitjançant la improvisació que neix d'un encadenament de decisions en les que participen les vivències acumulades, els nostres sentits i la possibilitat d'imaginar.

A l'espai creatiu de Celrà també es pot conèixer la visió de la dansa del veneçolà David Zambrano, coreògraf, performer i professor que oferirà del 9 al 13 d'octubre , el taller Passing Through. Es treballarà enfocant la relació del ballarí amb la terra amb unes classes on s'utilitzen patrons senzills de moviment que inclouen la respiració, la velocitat i el "release" d'energia a través del tot el cos per tal d'activar la relació entre el centre i les seves articulacions. L'objectiu és un treball eficient amb el terra que porta el cos a un estat d'alerta i alta velocitat física, mentre es manté un estat interior de calma.

Una altra prestigiosa artista que permetrà apropar-se als seus coneixements és la creadora de dansa, improvisadora i realitzadora de vídeo nord-americana Lisa Nelson. A partir del seu treball amb el vídeo i la dansa, va iniciar als anys 70 una manera de relacionar-se amb la composició espontània i l'actuació que ella anomena Tunning Scores. Ha actuat, ensenyat i creat dansa als diferents continents. Del 10 al 14 de desembre tindrà lloc a Celrà un dels seus tallers per apropar-se a un laboratori on treballa la composició, les comunicacions i el sentit de la imaginació. El taller està obert a performes, intèrprets i creadors de totes les disciplines (dansa, música, arts visuals i teatre).

Aquests cursos, per als quals encara estan obertes les preinscripcions, es porten a terme a l'espai del Mas Espolla a Celrà, la seu de L'animal a l'esquena, on l'objectiu és compartir i aprendre.