09 de agost de 2012
09.08.2012

El Trull de Lloret acull una exposició amb peces del Reial Cercle Artístic

Aquesta mostra dels Artistes de Mèrit serveix de preludi a la que es farà al setembre al museu municipal de Tossa

09.08.2012 | 02:00
Un moment de la inauguració d´ahir a El Trull.

A finals del proper mes de setembre, el museu municipal de Tossa de Mar acollirà una exposició integrada per peces dels Artistes de Mèrit del Reial Cercle Artístic de Barcelona; i aprofitant l'esdeveniment, el restaurant El Trull de Lloret ha volgut avançar-se i organitzar una primera mostra amb alguns d'aquests artistes.
Ahir es va inaugurar aquesta primera exposició, que recull peces d'Aguilar Moré, Alumà, Andreu Fresquet, Blanco Grañé. Busom, Castañeda, Curós, Griera, Llàcer, Pagans Montsalvatje, Pasqual Bueno, Puigmartí, Ribas, Rollán, Roura, Sarsanedas i Vives Fierro. I és que segons s'apunta des del Trull, "molts d'aquests artistes són amics de casa nostra" i per tant no s'ha volgut perdre l'oportunitat de poder comptar amb les seves peces també a Lloret.
Precisament, a l'inauguració d'ahir es va comptar amb la presència del director del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Josep Fèlix Bentz, així com dels membres de la seva junta.

Flor i nata de l'art català
Aquesta societat sense ànim de lucre es va fundar l'any 1881 per un grup de pintors barcelonins amb el propòsit de crear un espai per fomentar la vida cultural de la ciutat; l'entitat va mantenir un protagonisme destacat en la vida artística i social barcelonina, especialment entre els últims anys del segle XIX i les primeres dècades del segle XX.
Al llarg d'aquests 131 anys d'història, han estat socis de l'entitat els principals artistes catalans com Modest Urgell, Joaquim Mir, Isidre Nonell, Anglada Camarasa i Santiago Rusiñol, que fins i tot en va ser- president.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema