Al castell de Benedormiens de Castell d'Aro es va inaugurar dissabte l'exposició Trobada d'Art De l'Empordà a Galícia amb obres pictòriques de 10 artistes gallecs i 14 artistes empordanesos, organitzada per l'Ajuntament platjarenc, amb la col·laboració del Concello de Brion (la Corunya), i de l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró.

Una de les promotores i ànima de la trobada ha estat l'artista platjarenca Alba Roqueta. Van pronunciar parlaments Alberto Álvarez, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Brion, que va dir que "la pintura acosta els pobles" i que jornades com aquesta "ajudaven a establir llaços d'amistat pe r als qui sentim passió per l'art".

Jaume Fàbrega, periodista, crític d'art, gastrònom i col·laborador de Diari de Girona, va fer un repàs a la història de l'Empordà, afegint que "ensenyar el que es fa en l'art i la cuina és tota una aventura interessant". Fàbrega va dir també que Galícia i Catalunya "són molt semblants".

La regidora de Cultura de Brion va posar de manifest que se sentia molt honrada d'estar "en una trobada que crec que s'ha de repetir perquè està essent excepcional", responent-li l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut, que "es farà una altra trobada a Brion i s'enfortiran els llaços d'amistat i col·laboració artística entre ambdós municipis".