La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) celebra des d'ahir i fins aquest divendres que ve l'estada intensiva d'estiu que realitza cada any i que com a novetat aquest cop es farà a Figueres en lloc de Girona com s'havia organitzat anteriorment.

El centenar de joves músics d'entre 16 i 20 anys que componen la JOCG i que provenen principalment de les comarques gironines però també de la resta de Catalunya, es concentraran al Teatre Municipal el Jardí de Figueres, on assajaran amb els seus instruments durant tota l'estada. A més, diàriament s'oferirà un recital musical en què a part de la JOCG hi participaran la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (Jorcam) i de la Jove Orquestra de Figueres (JOF).

Entre les activitats previstes, els components de la Jove Orquestra rebran diferents classes de formació de la mà de diversos professors i del prestigiós director Jaime Martín, qui s'ocuparà de preparar el concert final que s'oferirà el pròxim 19 de juliol i que faran amb la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid.

Recitals previstos

La Jove Orquestra de Figueres, dirigida per Jordi Picorelli, va actuar ahir a les vuit del vespre i la Jorcam, encapçalada per Sergio Alapont, ho farà demà a les deu de la nit. Els concerts de les dues formacions seran al Teatre Municipal el Jardí. A més, alguns components de la JOCG oferiran dues audicions de cambra, el 17 i el 18 de juliol a les vuit del vespre, a la plaça de l'Església de Figueres.

Pel que fa al concert final, a càrrec de la JOCG, tindrà lloc el 19 de juliol a les deu de la nit al Teatre Municipal el Jardí. Els joves músics interpretaran l'obra Illes Medes, del gironí Juli Garreta, i la Simfonia número 1 en Re major, Tità, de Gustav Mahler.

Els components de la JOCG oferiran aquest recital després d'haver treballat les dues peces al llarg de la setmana que dura l'estada amb Jaime Martín, qui acumula una llarga trajectòria internacional en l'àmbit musical i és actualment director titular de l'Orquestra de Cadaqués.

Les entrades per al concert de la JOCG i per a l'audició de la Jorcam tenen un preu de 10 euros. També es pot adquirir un abonament de 15 euros per assistir a aquestes dues actuacions. La resta de propostes són gratuïtes.

Vincle entre joves orquestres

El coordinador artístic de l'Orquestra de Cadaqués, Jaume Lleixà, va explicar en la roda de premsa de presentació de l'estada d'estiu de la JOCG que "els joves que participaran enguany al curs intensiu també tindran l'oportunitat de conèixer els components de la Jorcam".

Lleixà va precisar que els integrants d'aquesta formació "faran una parada a les comarques gironines els mateixos dies que la JOCG celebrarà la seva estada d'estiu i, per això, ha sorgit la possibilitat de realitzar una trobada entre les dues joves orquestres".

Així mateix, Lleixà va destacar que a part dels concerts que s'oferiran, "es vol establir un vincle amb Figueres", que acollirà aquest curs intensiu estival. Per aquest motiu, els components de la JOCG visitaran el Teatre-Museu Dalí de la ciutat el 18 de juliol i els integrants de la Jorcam ho faran el 16 de juliol.

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines és el projecte pedagògic de l'Orquestra de Cadaqués. La formació dóna la possibilitat als estudiants de grau mitjà i superior de les escoles de música d'aprendre a construir un treball orquestral, amb professionals de primer nivell i a forjar una relació d'excel·lència entre alumnes i professors.