Als seus 76 anys, Moisès Auguet ha complert el seu somni de ser fuster. Després de tota una vida dedicada a la planxisteria, ha aprofitat la jubilació per construir maquetes de fusta tant de diferents monuments -especialment esglésies i catedrals- com d'antigues eines del camp. Ara, la seva maqueta de la Catedral de Girona s'exposa dins la mostra Auca de la Catedral de Girona, un projecte dels Amics de la Unesco de Girona en homenatge a Carles Vivó. La maqueta, d'1,75 metres de llargada i un metre d'alçada, compta també amb un sistema d'il·luminació propi i es podrà visitar fins el 7 de novembre al Centre de Visitants del Gironès.

La maqueta està feta amb fusta reutilitzada i Auguet va trigar aproximadament mig any a tenir-la llesta. Malgrat que és força fidedigna a la Catedral real -"ara fa poc hi vaig haver de posar la bruixa perquè no hi era i me la reclamaven", explica Auguet-, l'artista admet que hi ha un detall diferent: només hi ha 68 esglaons.

Segons el va presentar Carme Garriga, membre dels Amics de la Unesco, fer la maqueta de la Catedral ha requerit a Auguet ser "un bon observador, arquitecte, constructor i un gran fuster". I és que Auguet va anar en diverses ocasions a observar la Catedral i fer-li fotos, per després treballar i anar aixecat la maqueta en el seu taller de Salt.

Des d'allà, Auguet ha fet fet, a banda de la Catedral, maquetes de monuments com Sant Feliu, Sant Cugat de Salt o la la Punxa, entre moltes altres. Els seus treballs s'han exposat a les Bernardes de Salt, la Fira del Col·leccionisme de Quart, Camós, Riudarenes i Colomers, entre altres llocs.

La maqueta de la Catedral es pot veure en el marc de la mostra Auca de la Catedral de Girona, on diversos artistes gironins han ofert la seva visió gràfica del monument gironí més emblemàtic a través de dibuixos, gravats i pintures. Aquesta exposició, va recordar ahir Jordi Dalmau, és també un homenatge a Carles Vivó, un dels fundadors dels Amics de la Unesco a Girona.