El piano, l'orgue i el cant coral centraran el primer cicle de concerts del Mil·lenari de Sant Daniel, que se celebrarà aquest estiu. En el marc dels actes de celebració del Mil·lenari de la fundació del Monestir, la comunitat benedictina de Sant Daniel obrirà les portes del monestir per oferir tres concerts al juliol. La proposta artística del per als dissabtes 12, 19 i 26 de juliol ofereix artistes catalans de primera categoria, amb programes atractius i amb el monestir de Sant Daniel com a escenari. Dos dels concerts tindran lloc al claustre del monestir i un altre tindrà lloc a l'església, amb l'orgue com a protagonista.

El primer i darrer concert seran interpretats respectivament pel pianista Miquel Villalba i el Cor Jove Nacional de Catalunya i es celebraran al claustre, un espai d'acústica excel·lent. El concert de l'organista tarragoní Jordi Vergés permetrà descobrir tots els colors i possibilitats del petit orgue que Blancafort construí el 1970 per a les pregaries i celebracions litúrgiques de la comunitat benedictina que viu al monestir des de fa pràcticament mil anys.

Els preus de les entrades són de 15 euros amb un preu especial de 35 euros per l'abonament als tres concerts. Les entrades es podran adquirir a l'Oficina de Turisme de la Rambla de Girona els dijous, divendres i dissabtes previs als concerts. En el cas que quedin entrades disponibles, es podran adquirir les dues hores prèvies a l'inici del concert a la porteria del Monestir. Es podran reservar entrades a info@santdaniel.com.