El dissenyador català Custo Dalmau va tancar la quarta jornada del 080 Barcelona Fashion ensenyant tota la seva nova col·lecció per a l'hivern 2015-2016, amb la qual cosa, per primera vegada, la capital catalana es va anticipar a Nova York, que haurà d'esperar una setmana abans de poder gaudir de les seves propostes. Custo va ser un dels noms més esperats en una jornada que també va comptar amb Yersè, Manuel Bolaño o Miquel Suay, entre d'altres.

En una entrevista a Efe poc abans de començar la desfilada, Custo Dalmau va explicar que ha decidit presentar-ho tot a Barcelona perquè li venia de gust, encara que d'altres anys ja havia anticipat en aquesta fira algunes pinzellades del seu treball.

La col·lecció "Agita abans d'usar", manté l'ADN de la marca però "més refinat i sofisticat, com un gir equilibrat a la maduresa, però no a l'envelliment". Custo va explicar que el nom d'aquesta col·lecció, que consta de 50 "looks" de dona i 25 propostes per a home, es deu al fet que "és una agitació entre una aposta clàssica pels quadres i l'estètica tribal colorista".

Els colors de la nova col·lecció parteixen dels clàssics d'hivern, gris, beix i marrons, que es barregen amb tocs vermell, blau, petroli i blanc. El dissenyador va destacar que en siluetes ha apostat per talls tradicionals amb altres de molt experimentals, com vestits curts amb molta estructura de confecció embolicats en abric de tall clàssic, per crear un llenguatge contemporani.

Experiència a l'Índia

Sobre els seus projectes, el reconegut dissenyador català va recordar que fa dues setmanes va fer la seva primera passarel·la a Nova Delhi, a l'Índia, perquè la firma ha fet una gran aposta pels mercats emergents en els quals hi ha molta gana per la moda, cosa que segons el seu parer no ocorre a Europa, on "es vol consumir una altra cosa, com el temps lliure, per damunt de qualsevol producte".

També va assenyalar que a ?l'any desfila a quatre o cinc passarel·les per temporada i que ho fa a totes les grans capitals del món, i que si fa balanç pot dir que ha estat a més de 60 passarel·les diferents, en les quals ha fet centenars de desfilades.