El Consell d'Estudiants de la UdG va confirmar ahir a través d'un comunitat que se suma a la vaga de demà dijous convocada per diverses associacions estudiantils contra el decret aprovat pel Govern espanyol que possibilita la conversió dels actuals graus de 4 anys a graus de 3 anys.

El Consell d'Estudiants "anima" tots els estudiants a participar activament en els actes que es realitzaran, principalment a la ?manifestació del dia 26, que comença a les 12h davant del rectorat de la UdG, al campus del Barri Vell.

Els estudiants sostenen que el decret del Govern espanyol "consolida la tendència, iniciada amb el Pla Bolonya, de degradació i al·litització dels estudis universitaris". "La proposta 3+2 pretén escurçar els graus a 3 anys i ampliar els màsters a dos anys. Això provoca, d'una banda, l'encariment dels estudis universitaris, en tant els màsters, cada cop més privatitzats, eleven els seus preus a nivells que poques butxaques poden assolir. D'altra banda, els estudis de grau devaluen la seva qualitat, però també el seu prestigi".

Per la seva part, l'Assemblea de Professorat Reclamant de la Universitat de Barcelona (APR-UB) s'ha adherit a la vaga per lluitar contra les "condicions d'extrema precarietat laboral de prop d'un 40% de la plantilla de personal docent i investigador". Els professors han anunciat que també participaran en la manifestació estudiantil convocada per a aquell mateix dia.