30 de juny de 2015
30.06.2015

Un film de Joaquim Mir conté imatges dels anys 30 de Girona, Pals, l'Escala i Santa Cristina

30.06.2015 | 07:36

El fill del pintor Joaquim Mir ha cedit dotze pel·lícules filmades per l'artista a la Universitat Rovira i Virgili (URV), una mostra gràfica d'escenes culturals i quotidianes dels anys 30 i 70 del segle passat, informa la universitat. Entre els títols cedits destaca Paisatges i llocs de Catalunya (1930-1934), amb escenes de l'Escala, Santa Cristina d'Aro, Girona, Pals i Montserrat.
El conjunt de pel·lícules són d'un gran valor documental, ja que es pot veure el pintor treballant, o envoltat de la flor i nata de la cultura catalana del moment, com l'escultor Apel·les Mestres en un dinar en homenatge al pintor.
Mentre visqui el fill del pintor, Josep Maria Mir, autoritzarà l'ús de les pel·lícules i després ja serà la Universitat qui gestionarà els drets a través de la seva Unitat d'Investigació del Cinema.
També cal ressaltar un dinar que els amics de Joaquim Mir van oferir al pintor a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) com a mostra de suport en no haver aconseguit la Medalla d'Honor en l'Exposició Nacional el 1930. Entre els presents es pot veure l'artista Apel·les Mestres i l'escriptor i polític Pere Corominas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona