La Diputació de Girona porta La Mancomunitat de Catalunya a les terres de Girona, una exposició sobre les actuacions de la institució a la demarcació, a Breda, on va ser inaugurada al centre cultural Els Forns, aquest passat divendres. L'exposició, que està estructurada en vint àmbits temàtics amb fotografies, documentació, objectes originals de l'època, vídeos i explicacions, vol reflexionar sobre el que va suposar la primera experiència d'autogovern de la Catalunya contemporània.

La mostra dóna una visió de les actuacions que va impulsar aquesta institució (1914-1924), com ara el debat territorial, les obres públiques, l'educació o les comunicacions. L'exposició s'emmarca dins els actes de commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya. Organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació, la mostra es podrà visitar fins al 6 de setembre, els dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, i els diumenges, d'11 a 14 h.

El contingut de l'exposició ha estat elaborat per Joaquim Maria Puigvert, professor d'història contemporània de la Universitat de Girona; Narcís Figueras, professor d'estudis catalans de la Universitat Oberta de Catalunya, i per un equip d'especialistes en el període de la Mancomunitat o en les diverses qüestions que s'hi plantegen.