L'espectacle teatral Menjar, reconegut com la millor obra del festival off d'Avinyó de 2014, s'estrenarà a Catalunya avui amb una funció al teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà.

Amb un trajectòria de 13 anys i amb més de 800 representacions a l'esquena, la companyia teatral francesa Zygomatic oferirà aquesta crítica als hàbits gastronòmics dels humans en una versió adaptada al català.

Demà a l'Escala

L'estrena d'avui a la Bisbal serà a les 12.00 h i a les 22.00 h, mentre que l'obra es podrà veure demà a l'Escala, a la sala Polivalent, a les 21.00 h.

Entre altres adjectius, la crítica ha qualificat d'«admirable» aquesta «epopeia absurda, poètica i musical al bell mig del nostre plat-a-taula».

Quatre actors que també són cantants escullen les armes de l'humor per submergir l'espectador en la història de l'home i de la seva alimentació.

Un «burlesc indispensable» que qüestiona sobre la indústria agroquímica, l'agricultura productivista, la societat de consum o el menjar escombraria.

El que veu l'espectador és divertit a Menjar, un espectacle compromès que es mou en un terreny teatral idealment fèrtil per cultivar el propi pensament.

Els quatre comediants sobresurten a base de cantar, fent mímica, ballant i recitant aquesta peça burlesca «absolutament deliciosa» i apta per a nens a partir de sis anys i fins a totes les edats.

Benjamin Scampini, Delphine Lafon, Xavier Pierre, Patrick Belland, Robert Angebaud i Ludovic Pitorin, aquest a la direcció artística, formen l'equip que fa possible l'espectacle.