20 de agost de 2016
20.08.2016

Una ciutat d'Alaska vota traslladar-se pel canvi climàtic

22.08.2016 | 06:42

La comunitat insular de Shishmaref, situada al nord-oest d'Alaska (Estats Units) i habitada en més d'un 90% per indígenes, va votar en referèndum traslladar-se a un lloc continental pels efectes del canvi climàtic en l'illa. Dels prop de 560 habitants que té l'illa van acudir a les urnes menys de 170, dels quals 89 van votar a favor de trasllat i 79 en contra, segons van informar ahir els mitjans locals.
Shishmaref es troba en una illa de gairebé 5 quilòmetres de llarg i uns 400 metres d'ample, però la pujada del nivell de l'aigua ja ha obligat a reubicar 13 habitatges. El 2002, el poble va celebrar un altre referèndum amb la mateixa pregunta i amb el mateix resultat, però el cost del trasllat a territori continental ha fet inviable la iniciativa. La partida que el Departament de l'Interior va destinar el 2015 per a totes les comunitats que pretenen traslladar pels efectes del canvi climàtic va ser de 8 milions, mentre que només Shishmaref en necessita uns 200 per fer-ho.
No obstant això, les negociacions amb les autoritats continuen obertes, atès que cada vegada són més les localitats que demanen canviar la seva situació per culpa dels efectes del canvi climàtic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona