Carles Pi i Sunyer, polític i escriptor destacat de la Catalunya del segle XX, i els seus germans August i Santiago Pi i Sunyer, dos fisiòlegs de reconegut prestigi professional, van formar part dels sectors de la societat catalana més compromesos amb el projecte republicà, catalanista, democràtic, reformista i modernitzador.

Una exposició inaugurada ahir al Museu de l'Exili (MUME) de la Jonquera mostra el llarg i complex itinerari de l'August, Carles i Santiago Pi i Sunyer que, acompanyats dels membres de les seves famílies, i amb un paper molt rellevant de les seves esposes Carmen Bayo, Mercè Cuberta i Carme Cuberta, respectivament, van deixar Catalunya el febrer de 1939 a causa de la derrota republicana a la Guerra espanyola.

L'exposició Vides errants. Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer compta amb un bon nombre de documents i objectes originals procedents majoritàriament dels fons familiars. La mostra evoca el desarrelament, viatges i desplaçaments a través del món per causa de l'exili.