01 de abril de 2017
01.04.2017

El Museu Arqueològic estira el fil de la innovació culinària des de la prehistòria

La mostra vol fer entendre quin és l'origen remot d'alguns dels nostres plats tradicionals

01.04.2017 | 07:56
La mostra es pot visitar a Sant Pere de Galligants.

La seu gironina de Sant Pere de Galligants del Museu d'Arqueologia de Catalunya va presentar ahir, amb el cuiner Joan Roca i l'arqueòleg Eudald Carbonell d'amfitrions, una exposició que vol fer entendre quin és l'origen remot d'alguns dels nostres plats tradicionals i com la innovació i la creativitat no són fenòmens actuals, sinó una constant al llarg de la història de la gastronomia.

L'exposició El geni culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina, mostra restes arqueològiques lligades a l'alimentació com ara estris, atuells, i evidències del consum de determinats aliments o plats, per il·lustrar que sense el «geni culinari» dels nostres ancestres no tindríem la «cuina tradicional» i, encara menys, la cuina creativa actual.

Joan Roca i Eudald Carbonell van participar a l'acte inaugural d'una exposició comissariada per Lluís Garcia que serà visitable fins al 24 de setembre i que acull un programa d'activitats complementàries. També hi va participar el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El projecte compta amb la col·laboració del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), la Fundació Alícia, la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i Incatis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema