El Teatre Art i Joia va acollir el passat dissabte l’entrega dels Premis Literaris Cadaqués, que enguany van celebrar la seva 34a edició. La periodista Cristina Vilà va ser la guanyadora del premi de periodisme Cadaqués a Carles Rahola pel reportatge Sonoritat única i contemporània, publicat el 20 de setembre de 2016 al Setmanari Empordà.

«Em sento molt feliç pel premi perquè suposa un reconeixement a la gran tasca i salvaguarda que està fent, des de fa quasi vint anys, Anne-Marie Rozès amb l’orgue de Cadaqués, una veritable joia i un patrimoni únic dels cadaquesencs», va explicar Vilà, referint-se a la protagonista del reportatge.

Pel que fa als premis estrictament literaris, l’escriptor Lluís Calvo va guanyar el premi de reconeixement a la trajectòria literària, Cadaqués a Quima Jaume (22a convocatòria); i el de poesia, a obra inèdita, Cadaqués a Rosa Leveroni (30a convocatòria), va anar a parar a les mans del poeta Joan Duran, pel seu recull Animal impur, que serà publicat per l’editorial Meteora.

Durant l’acte també es va presentar el llibre guanyador de l’anterior convocatòria del premi Rosa Leveroni, D’epitalami res, del poeta Gerard Cisneros.