La programació musical de Camallera Cançó d'Autor arrencarà el divendres 28 de juliol amb el concert inaugural a càrrec de Les Kol·lontai, formació de Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal creada per a la commemoració del centenari de la Revolució Bolxevic i de la figura d'Alexandra Kol·lontai, primera dona ministra al món i primera ambaixadora de la història.

Aquest espectacle inaugural, titulat Cançoms feministes per a la llibertat i la igualtat. Cançons Violetes, presentarà temes agafant com a fil conductor el pensament d'Alexandra Kol·lontai a partir de paraules de Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Rosa Fabregat, Montserrat Roig, Sílvia Bel Fransí, Zoraida Burgos, Felícia Fuster, Mireia Calafell o Marina Garcés, entre d'altres.

A més de Les Kol·lontai, el Camallera Cançó d'Autor acollirà la presentació dels darrers treballs discogràfics de Gemma Humet, Cesk Freixas i Dani Flaco.

La cantautora terrassenca presentarà Encara, disc on ha agafat una línia més propera a la cançó protesta i reivindicativa i ha abordat temes com la crisi de refugiats, la guerra civil espanyola o l'especulació immobiliària.

Cesk Freixas portarà Proposta a l'escenari de la plaça Feliu de Camallera, un disc molt contundent que recull l'experiència de 13 anys sobre els escenaris.

Per la seva part, Dani Flaco cantarà les cançons del seu últim disc, Verbenas y Fiestas Menores, el seu setè àlbum, que commemora 10 anys sobre els escenaris.

La programació musical la completen Joanjo Bosk, Landry el Rumbero i Roig, un espectacle amb Mònica Lucchetti i Carles Beltran.

El cantautor de Figueres torna al Camallera Cançó d'Autor amb un concert íntim i amb un repertori basat en els discs En el temple del vent i Cançó per a Elna, ja que aquest 2017 prepara el següent disc que coincidirà amb els seus 10 anys de carrera.

Per altra banda, també tindrà lloc el concert de Landry el Rumbero, una barreja de cançons originals amb temes i danses infantils de tota la vida passades pel sedàs de la rumba catalana en un espectacle produït per Sicus Carbonell, líder de Sabor de Gràcia.

Per últim, el concert de cloenda serà l'espectacle Roig un muntatge amb textos i música sobre l'escriptora Montserrat Roig a càrrec de Mònica Lucchetti i Carles Beltran acompanyats de la cantant Tanit Navarro.

Política i contaminació

Enguany La República de les Paraules Crítiques, el vessant polític del festival, l'inaugurarà un acte especial on es debatrà sobre la contaminació de les aigües subterrànies per nitrats a l'Empordà. El debat anirà a càrrec de Marta Ball-Llosera, Josep Mas Pla, Jaume Homs i Josep Maria Balcells.

A més, amb el títol Europa, què fer?, Roger Palà, Enric Juliana i Rafael Poch radiografiaran el moment polític d'Europa.

Finalment, hi haurà la taula rodona Declaració mediterrània de l'esquerra catalana, una conversa dirigida per Sergi Picazo amb Gerardo Pisarello, Eulàlia Reguant i Joan Manuel Tresserras.