L'Auditori de Girona ha donat a conèixer la nova programació de tardor que s'estrena aquest proper dissabte amb un concert de l'Orquestra de Girona, que estarà acompanyada de dues solistes catalanes de projecció internacional: la trompetista Mireia Farrés i la pianista Alba Ventura.

La nova temporada de tardor es complementa amb l'oferta de promotors i col·laboradors habituals de l'equipament. El mes d'octubre actuaran Melendi, Els Amics de les Arts, Faemino i Cansado, Jorge Drexler, i hi haurà l'espectacle Clan en vivo! A més, Buika, Diego el Cigala i Raphael actuaran el novembre i el desembre.

Raphael, que feia moltíssims anys que no actuava a Girona, presentarà Loco por cantar, la gira de les seves noves cançons i de tots els seus èxits, amb temes inclosos en el seu àlbum Infinitos Bailes.

En música clàssica destaquen el concert que oferirà Rinaldo Alessandrini amb el Concerto Italiano que, per tercera vegada, tornen a Girona, i en aquesta ocasió abordaran l' Ofrena musical de J.S. Bach (30 novembre).

La mítica formació anglesa Gabrieli Consort & Players, sota la direcció de Paul MacCreesh, portarà a Girona l'obra mestra de G.F. Händel: El Messies (16 desembre).

L'Auditori és també l'escenari natural dels intèrprets de la ciutat, i aquesta temporada s'oferiran concerts del duet a quatre mans format per Carles Lama & Sofia Cabruja (26 octubre), la pianista Maria Canyigueral (12 novembre), amb obres de Mompou, Granados i Schumann; la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya amb la Cançó d'amor i de guerra (24 i 25 novembre).

Dins la programació de tardor també s'inclouen els concerts tradicionals de cada temporada: el concert de Sant Narcís amb la Principal de la Bisbal, el concert del Cor Maragall en el dia de Tots Sants.

La programació de música moderna s'estrena el proper dissabte 7 d'octubre amb el concert de Mazoni, que després del seu viatge a Istanbul per rodar el documental Navigam: Per primer cop interactua amb músics turcs, l'Istanbul Street Ensemble, una producció que compta amb la col·laboració de Fira Mediterrània, Institut Ramon Llull, Departament de Cultura i Consulat General de Turquia a Barcelona.

Amadou & Mariam, ambaixadors per excel·lència de la música de Mali i africana arreu del món, presentaran a l'Auditori el seu nou treball (12 novembre) amb el seu estil Afro-pop i electrònic tan característics.

Oques grasses s'acomiada temporalment del seu públic per dedicar-se plenament a la creació del seu quart disc, oferint una gira concebuda amb un espectacle molt especial que posarà el seu punt i final a l'Auditori de Girona (10 desembre).

El concert de Jarabe de Palo posarà el punt i final a la temporada (29 desembre), amb la presentació a Girona del nou disc d'aquesta formació, 50 palos, un treball que resumeix la carrera artística d'una de les bandes de referència del rock llatí internacional.

Les entrades i abonaments ja estan a la venda a través dels canals habituals, i els usuaris i usuàries del Club Girona Cultura gaudiran de descomptes especials en tots els concerts de la programació, ha informat l'Auditori en un comunicat. En els concerts de Mazoni i Oques grasses, es posa en marxa la fórmula de venda anticipada.