La llegendària formació granadina de rock independent Lagartija Nick, els murcians Viva Suecia i Neuman, La Bien Querida o Mazoni encapçalen el cartell de la vuitena edició d'Elmini, el festival de música alternativa que se celebrarà entre l'1 i el 4 de març a Olot, segons han donat a conèixer els organitzadors. Entre les principals novetats d'aquesta nova edició, destaca que, a diferència dels anys anteriors, el festival es concentrarà aquest 2018 en un intens cap de setmana.

La capital de la Garrotxa també acollirà les actuacions d'altres noms destacats de l'escena independent -catalana, espanyola i europea-, com Pau Vallvé, Astrio, Les Sueques, Mariona Aupí, Jo Jet i Maria Ribot, Últim Cavall, Marta Pérez, Bad Mongos, Howlin'Dogs, Violets, Matthew McDaid, Fabrizio Cammarata i l'Home del Principi. La Sala El Torín, l'Orfeó Popular Olotí, Can Trincheria, el Casino Olotí, el Bar Bruixes i el Liquid Club seran els escenaris principals del festival.

Com ja és habitual en aquest festival de caràcter íntim i proper, el dissabte 3 de març se celebrarà una tarda de «Concerts d'estar per casa», actuacions de format reduït, amb un aforament màxim de quaranta persones i en les quals els músics toquen «a pèl», sense sonorització, en diversos espais del municipi. Aquesta secció comptarà enguany amb la participació de Mazoni, Pau Vallvé i La Bien Querida, a més de Jo Jet i Maria Ribot, L'Home del Principi i Marta Pérez.

Una de les novetats d'aquesta vuitena edició del festival, organitzat per l'Associació Cultural La Química, serà el primer Vermut Musical, que tindrà lloc el diumenge 4 de març a les 12 del migdia al Liquid Club i comptarà amb l'actuació de la banda de versions folk Howlin'Dogs, liderada per Smoking Bambino i que presentarà en aquesta ocasió un nou àlbum en directe.

Elmini 2018 es clourà el mateix diumenge amb l'actuació dels veterans Lagartija Nick, banda que va marcar una època en la dècada dels noranta i que va firmar al costat del desaparegut Enrique Morente el disc Omega (1996), un projecte que va connectar dos mons aparentment tan diferents com són el del flamenc i el del rock alternatiu i que, més de vint anys després, es manté com un referent indiscutible.

Per oferir un petit tast del festival, els organitzadors han programat, per al dissabte 27 de gener, una festa de presentació a la sala El Torín en la qual actuarà la cantant Pavvla.