31 de març de 2018
31.03.2018

Inaugurada al monestir de Sant Pere de Rodes l'exposició «La Portalada del Monestir de Ripoll»

La mostra, que reivindica la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, es podrà visitar fins al 15 d'abril

31.03.2018 | 00:21

L'exposició itinerant La Portalada del Monestir de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial de la UNESCO, al monestir de Sant Pere de Rodes, va ser inaugurada aquest passat dimecres. En l'acte hi van intervenir el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Josep Maria Boya; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ripoll, Ramon Santanach; i l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera. Així mateix, va acompanyar la presentació el musicòleg i intèrpret Antoni Madueño, que va interpretar peces medievals amb recreacions d'instruments musicals que apareixen representats a la portalada romànica del monestir de Ripoll.

La voluntat és que la portada romànica de Ripoll formi part del llegat de monuments culturals de la humanitat, que representen símbols i emblemes de les diferents cultures que hi ha i han existit al món. El camí per aconseguir que la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO es va iniciar l'any 2014 i va fer un pas important el mes de novembre 2016 quan va ser inclosa en la Llista Indicativa per part del Consejo del Patrimonio de l'Estat Espanyol.

Un dels objectius dels promotors de la iniciativa de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat és continuar amb la tasca de donar a conèixer arreu la Portalada de Ripoll per tal de disposar de tot el suport possible a la proposta. La finalitat és difondre la candidatura de la Portalada de Ripoll durant els propers mesos, mentre madura el projecte per elevar la proposta a la UNESCO a París.

Aquesta exposició, que es podrà veure al monestir de Sant Pere de Rodes fins al pròxim 15 d'abril, va començar la seva itinerància a Girona a la Delegació del govern de la Generalitat de Catalunya i ha continuat a Barcelona, Madrid, Perpinyà, Ripoll, Tossa de Mar o Vilanova i la Geltrú, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona