Els periodistes gironins semblen no estar del tot bé, pel que fa a relacions de comunicació, amb el sistema de Salut. Si més no, tant el Sistema d'Emergències Mèdiques com Marc Bataller, cap de l'Oficina de Comunicació del Departament de Salut, han sigut nominats pels periodistes com a candidats a rebre la Mosca Borda de la informació, aquell premi en negatiu que el Col·legi de Periodistes atorga anualment per estirar les orelles a les entitats o persones públiques que no faciliten la informació als professionals.

Segons un comunicat fet públic pel Col·legi de Periodistes, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha estat nominat per posar «pegues a l'hora d'informar», i Marc Bataller, per la seva part, ho ha estat per «lentitud» i «manca de col·laboració i poca transparència».

En aquest mateix apartat figura Oriol Mas, coordinador de comunicació de l'Ajuntament de Girona, per posar «pals a les rodes dels periodistes».

Els premis es decidiran per votació del col·lectiu dels periodistes gironins i es lliuraran en un acte el pròxim 25 d'octubre a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Girona.

Mosca Grossa

Els premis en positiu de la Mosca Grossa tenen també tres nominats: Xavier Duran Ramírez, responsable de premsa de l'Agència Catalana de l'Aigua («disponibilitat absoluta fins i tot en mals moments»), Patrícia Plaja, excap de comunicació dels Mossos d'Esquadra («gran gestió comunicativa») i Oriol Boix, cap de premsa de la UE Olot («accessibilitat i transparència»). Els periodistes poden emetre el vot fins el pròxim dimarts 23 d'octubre.