El Col·legi de Periodistes vol reconèixer la carrera del periodista Narcís Planas, que va ser director del Diari de Girona, i per això li entregarà la Mosca del Col·legi d´aquest any. La institució també lliurarà el guardó a l'il·lustrador Joan Antoni Poch, més conegut com a JAP, que va publicar diàriament una vinyeta a El Punt Avui, fins que aquest juny es va jubilar. A més, la Universitat de Girona (UdG) rebrà la Mosca de Sant Narcís per haver difós la realitat de la societat gironina més enllà de les seves fronteres naturals al llarg dels 25 anys d'història.

Narcís Planas també va col·laborar en ràdios i televisions i va començar la seva trajectòria periodística des de ben petit, amb tan sols 15 anys. A més, va ser el president del consell assessor de la revista Bonart.

Més enllà de la seva feina a El Punt Avui, en JAP també va dedicar gran part de la seva vida a ser professor de català a l'institut Ramon Muntaner de Figueres.

Pel que fa a la UdG, el Col·legi ha optat per donar-li la Mosca de Sant Narcís després que durant 25 anys s'hagi ocupat de ser un motor econòmic del territori.

La gala d'entrega dels premis, que aquest any arriben a la seva 30a edició, es farà el dijous 25 d'octubre a la Sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Girona, on actualment hi ha la mostra del fotògraf gironí Pep Iglésias.

Però els guardons més populars de la nit dels periodistes són la Mosca Grossa (positiva) i la Mosca Borda (negativa). En l'apartat de la Mosca Grossa, els candidats són l'excap de comunicació dels Mossos d'Esquadra, Patrícia Plaja; el responsable de premsa de l'Agència Catalana de l'Aigua, Xavier Duran, i el cap de premsa de la Unió Esportiva Olot, Oriol Boix.

Per contra, com a nominats a la Mosca Borda, hi ha el Sistema d'Emergències Mèdiques, Marc Bataller, l'Oficina de Comunicació del Departament de Salut i el coordinador de comunicació de l'Ajuntament de Girona, Oriol Mas. Aquest any, el guardó que s'entregarà és obra de l'escultora garrotxina Isabel Banal.