Marc Bataller, cap de l´Oficina de Comunicació del Departament de Salut, que no va assistir a l´acte, és el guanyador de la Mosca Borda que els periodistes gironins concedeixen per votació a qui consideren que no els serveix prou bé. Bataller, finalista per tercer any consecutiu -per «lentitud, manca de col·laboració i poca transparència»-, ha rebut 28 vots i s´ha imposat al Sistema d´Emergències Mèdiques (26 vots) i a Oriol Mas, coordinador de comunicació de l´Ajuntament de Girona (18 vots).

El lliurament dels premis es va celebrar anit a la sala d´exposicions de la Casa de Cultura de Girona, on precisament hi ha una exposició de fotografies del malaguanyat fotoperiodista Pep Iglésias.

La Mosca Grossa, que distingeix les facilitats posades a la tasca informativa, va ser per a Patrícia Plaja, excap de comunicació dels Mossos d´Esquadra (38 vots), en reconeixement a la seva «gran gestió comunicativa», per davant de Xavier Duran, responsable de premsa de l´Agència Catalana de l´Aigua (28 vots) i Oriol Boix, cap de premsa de la UE Olot (15 vots).

El corresponsal Puigdemont

Durant la gala també es va lliurar la Mosca del Col·legi, reservada a grans trajectòries professionals, que van rebre Narcís Planas, exdirector del Diari de Girona, i Joan Antoni Poch (JAP), ninotaire ara jubilat d´El Punt/Avui.

La periodista Rosa Maria Mestres va elogiar Planas com a «emprenedor que va tenir la visió de crear una gran secció d´esports que seria referent a les comarques gironines», i que posteriorment va saber crear equips de treball al diari, abans de participar en la fundació de la revista Bonart.

Visiblement emocionat, Planas va dedicar el guardó al «corresponsal Puigdemont», que va començar la seva carrera periodística fent cròniques esportives des de la seva vila d´Amer.

El periodista Jordi Grau va conduir un acte que també va comptar amb un parlament del president del Col·legi a Girona, Joan Ventura, crític per l´existència de «presos polítics i exiliats».

La Universitat de Girona va ser també protagonista de la nit en rebre la Mosca de Sant Narcís. Els cinc rectors que ha tingut van participar a l´acte: Josep M. Nadal, Joan Batlle, Anna M. Geli, Sergi Bonet i Joaquim Salvi. L´exalcalde Joaquim Nadal va glossar la UdG i va dir que sense ella Girona seria una «ciutat escanyolida».