El riure i la bona gastronomia que promet el Festimams es traslladen aquest any a Girona amb una primera sessió el 2 de febrer amb tot l'humor de Pep Plaza, a l'ACHotel.

Plaza presentarà Pep a banda, un espectacle que comptarà amb tres músics en directe i la col·laboració de la cantant Txell Sust per imitar cançons de tots els temps, des de Peret a Loquillo, passant per Springsteen o Serrat.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, l'actor Fel Faixedas i el gastrònom Raül Cuadras van presentar ahir un festival que oferirà sis nits d'humor i gastronomia a l'hotel AC de Girona, coincidint sempre en dissabte, a un preu de 55 euros per comensal. Les entrades ja s'han posat a la venda a www.festimams.com.

El dissabte 9 de febrer serà el torn de l'espectacle Periodisme i humor, amb Empar Moliner, Natza Farré i Maria Xinxó, i una setmana més tard actuarà el trio format per Toni Soler, Queco Novell i Jair Domínguez.

Segons Faixedas, Novell ja ha avisat els amics perquè «formin aquella nit un cordó al camí d'accés a l'hotel per impedir l'arribada de les forces de seguretat».

El 2 de març, quarta nit, el periodista del programa Quatre gats, Ricard Ustrell, promet fer l'«entrevista més boja» a Àngel Llàcer, mentre que el 9 de març hi haurà un cara a cara amb el conductor del programa Al cotxe, de TV3, Eloi Vila, i Toni Albà «en la seva faceta més reial».

Finalment, Toni Clapés, el Sr. Marcel·lí i l'equip de Versió Rac1, líders de la ràdio en català, clouran la tercera edició del Festimams «sense necessitat de sintonitzar la ràdio».

Les actuacions tindran lloc en una sala per a 400 comensals de l'ACHotel Palau de Bellavista de Girona, l'únic de la ciutat amb 5 estrelles, amb el gastrònom Raül Cuadras, professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona, al capdavant dels fogons.

«A la ciutat de Girona li faltava un festival que encaixi l'humor amb la cultura, i més si hi sumem un pilar fonamental de la ciutat com és la gastronomia», va dir ahir Carles Ribas en la presentació, que va tenir lloc a Autopòdium, la concessionària d'Audi a Girona, una de les empreses patrocinadores del festival.

Per la seva part, Cuadras va prometre una «cuina divertida i creativa a partir de conceptes clàssics amb una presentació moderna».

Faixedas va recordar que el Festimams va néixer a Arbúcies per passar el segon any a Santa Coloma de Farners i finalment arribar a Girona «amb voluntat de quedar-s'hi i créixer».

Qui va ser membre de Teatre de Guerrilla explica que l'objectiu a partir d'ara no és tant créixer en quantitat d'espectadors, sinó consolidar-se des del punt de vista qualitatiu tant pel que fa a l'apartat humorístic com el gastronòmic.

El Festimams va arrencar a Arbúcies en un restaurant que va rebre en total 400 persones i l'any passat es va traslladar al Lotus Blau de Santa Coloma de Farners, on la xifra de participants es va disparar fins als 1.400.