El Consell d'Estudiants ha instat la UdG a millorar d'«una vegada» un servei de wifi que pateix «contínues interrupcions» en la connexió a internet i que es tradueixen en un «perjudici per a l'estudiantat».

Així ho ha explicat en declaracions a Diari de Girona Isaac Coronas, coordinador del Consell d'Estudiants de la UdG, que aquests dies ha difós també la protesta a la xarxa per mitjà de diversos tuits.

Coronas és coordinador del Consell d'Estudiants des de desembre de 2017 i el curs passat ja va fer arribar les queixes als respectius centres i facultats de la UdG «sense rebre resposta oficial».

Segons ha explicat, el servei «és precari» i en època d'exàmens, quan hi ha més gent connectada, falla més sovint i els estudiants «no poden accedir als materials que tenen a Google, Dropbox o on sigui del núvol».

«Jo mateix aquest dimarts estava treballant a la biblioteca de Montilivi i el servei va caure diverses vegades. És molt molest. Si estem en un espai públic de treball i coneixement, caldria un senyal estable de wifi garantit», ha declarat el coordinador del Consell d'Estudiants.

L'equip de govern universitari ha respost la pregunta d'aquest diari sobre el problema a través del vicerector de Qualitat i Transparència, Pepus Daunis, el qual ha admès que «hi ha zones amb una cobertura adient i espais amb mancances, que s'agreugen amb els pics de demanda». Daunis assegura que el govern de la UdG ha fet una previsió d'inversions acordades amb les facultats i escoles «que responen a les prioritats de la UdG».

«Som en un context de manca de pressupost públic», adverteix el vicerector, però «tot i així -assegura- ja està en marxa el procés de licitació de reforç de la línia, que es resoldrà en breu i podrà posar remei a alguns problemes puntuals».

La UdG està desenvolupant un «pla d'acció començant pels espais amb més problemes», assegura Pepus Daunis, i afegeix que es vol garantir «una connexió de qualitat, perquè som plenament conscients que som en una era digital».

Promesa electoral

La millora del servei de wifi de la Universitat de Girona figura en un dels punts del programa de govern amb el qual es va presentar a les eleccions Quim Salvi, actual rector de la UdG.

Aquest dimarts Coronas va denunciar en un tuit el «lamentable» servei de wifi de la UdG. També va aprofitar la creació de la nova plataforma de participació ciutadana som.udg.edu per llançar allà una proposta que diu que «la Universitat segueix creixent, però els serveis bàsics com la connexió a internet han quedat obsolets».

«La proposta és clara, es fonamenta en la millora del servei de connexió wifi a tots els centres docents i sobretot a les biblioteques. Tant en capacitat com en estabilitat i potència», diu Isaac Coronas.

En aquesta plataforma, som.udg.edu, es poden llançar iniciatives per rebre el suport de la comunitat.