El director teatral Lluís Pasqual assumirà la direcció del Teatro del Soho, l'espai escènic que impulsa l'actor Antonio Banderas a Màlaga i que té prevista l'obertura la pròxima tardor, ha informat l'entitat cultural en un comunicat.

Pasqual adquireix aquesta nova responsabilitat cinc mesos després d'haver dimitit del seu càrrec al Teatre Lliure de Barcelona, del qual va ser cofundador el 1976 i que dirigia des del 2011.

El prestigiós director català va deixar el Lliure el passat 1 de setembre, després de la polèmica desfermada a les xarxes socials per una jove actriu que el va acusar de ridiculitzar-la en un assaig.

El creador sempre ha defensat que les acusacions eren infundades, però que es veia empès a dimitir perquè considerava impossible seguir al capdavant d'un teatre internament dividit, en el qual no comptava amb la complicitat de tot l'equip.

Al llarg de la seva carrera, Pasqual ha compaginat la direcció escènica amb la de diverses institucions teatrals com el Centro Dramático Nacional de Madrid, l'Odéon-Théâtre de l'Europe a París, la Biennale de Venezia o el Teatre Arriaga de Bilbao.

També ha dirigit un centenar d'espectacles en els esmentats teatres, així com en el Piccolo Teatro di Milano, el Maly de Sant Petersburg, el Teatre Martín de Buenos Aires o el Festival d'Avinyó.

Entre els últims destaquen El rei Lear (William Shakespeare, Teatre Lliure), In memoriam. La quinta del biberó (Teatre Lliure), Medea (a partir d'Eurípides i Sèneca, Teatre Lliure), Romancero gitano (García Lorca, Teatre de l'Abadia) i El sueño de la vida (García Lorca, Alberto Conejero, Teatro Español).