06 de març de 2019
06.03.2019
Diari de Girona

L'Acadèmia Sueca atorgarà dos Nobel de Literatura

L'any passat no es va atorgar el prestigiós guardó enmig d'un escàndol per conducta sexual indeguda

06.03.2019 | 00:23
L'Acadèmia Sueca atorgarà dos Nobel de Literatura

L'Acadèmia Sueca lliurarà aquest any dos premis Nobel de Literatura, corresponents a 2018 i 2019. L'any passat, la Fundació Nobel va decidir no atorgar el guardó després de fer-se públiques unes acusacions de conducta sexual indeguda contra el marit d'un dels membres de la junta directiva de l'entitat encarregada d'atorgar els prestigiosos premis.

El cap de l'Acadèmia, Anders Olsson, va fer pública ahir la decisió, en declaracions al diari suec Dagens Nyhetertold, després d'assistir a una reunió amb la Fundació. «Hi haurà dos premis Nobel, com esperàvem», ha dit Olsson.

Jean-Claude Arnault, el marit i fotògraf de la poeta i membre de l'acadèmia Katarina Frostenson, va ser empresonat l'any passat després de ser condemnat per violació. Frostenson va presentar la seva dimissió al gener després de descobrir-se que va filtrar els noms dels guanyadors dels premis i pel suport econòmic rebut pel club literari que dirigia Arnault. L'escàndol va ser la major crisi que ha afectat l'Acadèmia en més de 200 anys d'història.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona