Vintage Trouble té un públic fidel a Europa després de desenes d'actuacions i d'haver telonejat bandes mítiques com The Rolling Stones o AC/DC, però dissabte a La Mirona érem molts els que vam descobrir per primer cop el seu directe. Vibrants i magnètics, només la mala qualitat de la sonorització va impedir que sortissim de la sala amb la sensació d'haver viscut d'un concert excepcional.

El grup californià va exhibir tots els seus recursos, entre els que sobresurten els del seu vocalista Ty Tylor: un showman hiperactiu dotat d'una veu espectacular que des del primer moment es va posar el públic a la butxaca. Va baixar diverses vegades de l'escenari i, fins i tot, vam viure una escena de crowdsurfing: va saltar des de la barra que protegia la taula de so cap a una onada de braços i mans del públic que el va traslladar fins l'escenari. Però Tylor no podria lluir sense la solidesa d'una banda de músics superlatius, com el guitarrista Nalle Colt, que brilla menys del que podria. Colt i les seves Les Paul posaven el contrapunt roquer a l'esperit soul del grup, deixant grans moments, per exemple el solo d'Another Man's Words.

Des d'allà i fins al final (prop d'una hora i mitja de concert) un nou desplegament d'energia desenfrenada. Sempre amb el soul com a base, però amb flirtejos constants cap al rock, el blues o el funk.

Vitage Trouble: Ty Taylor (veu), Nalle Colt (guitarra), Rick Barrio Dill (baix), Richard Danielson (bateria) i Brian London (teclats)

9 de març | La Mirona (Salt) | Black Music Festival