Arribar sense saber res, ni tan sols el nom de l'artista que actua, a un escenari especial com un refugi antiaeri o la presó del Museu d'Art de Girona i gaudir d'un concert de molt petit format. Aquesta és la proposta d'un nou festival a la ciutat de Girona que, sota el nom Concerts a Cegues, proposa cinc recitals sorpresa i de proximitat amb l'al·licient que el públic no coneixerà l'artista que va a escoltar fins que no estigui assegut a la cadira.

La cita s'estendrà per cinc localitzacions diferents de Girona, més enllà del Barri Vell, amb seus a Pedret o Sant Narcís. Així, la Casa Masó, la presó del Museu d'Art, la Volta de Sant Narcís, el refugi antiaeri dels Jardins de la Infància i la capella de Sant Jaume seran els escenaris de les diferents vetllades en petit comitè, que se celebraran el 23 i 30 de novembre i el 7, 24 i 21 de desembre.

Evidentment, pel factor sorpresa, l'organització no ha desvetllat el nom dels artistes que hi participaran, però sí que garanteixen que «serà una experiència única, pensada per descobrir noves propostes musicals a través d'un concert irrepetible, amb el públic a tocar dels artistes i en un entorn únic».

La proximitat serà tal que els artistes es presentaran sense equip de so ni escenari, amb l'objectiu de mostrar a les poques desenes de persones que integren el públic les cançons tal com van ser concebudes, com si les toquessin al menjador de casa seva.

De fet, els impulsors de la iniciativa -la revista i promotora musical La Tornada- ja van organitzar els anys 2016 i 2017 el cicle Concerts a Casa, amb una cinquantena d'actuacions en cases particulars de tot el país.

Les entrades ja es poden adquirir, al web de La Tornada i Codetickets, per un preu de set euros de forma anticipada i de deu a les taquilles.