El Pot Petit publica el conte 'El lleó vergonyós i els seus amics' (Montena Editorial), basat en l'èxit musical que ja acumula 8,5 milions de reproduccions a YouTube. Escrit per Josep Rovira, autor de la majoria de les lletres de les cançons, i il·lustrat per Guillem Moner, el volum aborda una nova manera de treballar les emocions, amb una "mirada respectuosa" amb l'amistat i la solidaritat com a teló de fons, segons ha assegurat Siddartha Vargas (conegut popularment com a Pau).

Un projecte que, asseguren, feia anys que tenien al cap. Amb vista al futur, no descarten que altres personatges com el cuc poruc, el pirates o el drac Rac també puguin arribar a les pàgines d'un àlbum il·lustrat.

Després de quatre discos i centenars de concerts, l'Helena Bagué (la Jana) i el Siddhartha Vargas del Pot Petit presenta aquest àlbum amb una de les seves històries més populars. Segons ha explicat el grup, feia temps que tenien el projecte al cap perquè entenien que si funcionava bé en directe, també ho faria a través d'un conte.

Vargas destaca els valors com la cooperació, la superació i la suma com a pilars del volum, que intenta mostrar als més petits que la solidaritat ajuda a resoldre els problemes del dia a dia.

El grup també dona importància al fet que siguin animals els protagonistes de les seves històries, que fan que els nens ho visquin "d'una manera diferent" que si fossin persones.

Fa unes setmanes, petits lectors de Diari de Girona van poder entrevistar en Pau i la Jana, que ens van explicar els secrets millor guardats del Pot Petit.