Les fronteres físiques, emocionals o culturals; les fronteres que ajuden a reforçar idees prèvies o les fronteres com a reptes i oportunitats més enllà dels límits són les protagonistes de l'inici de l'any a Les Bernardes de Salt.

El centre cultural ha encetat el 2020 amb cinc exposicions de la temàtica Rostres de frontera, que es van inaugurar ahir i es podran visitar fins al 28 de febrer. Els artistes convidats són José Luís Pascual, Roger Biosca, Tomàs Pons i Núria Faig, mentre que la mostra SetsJust conté treballs creats per set dones artistes.

La sala Berta Casas acull Fronteres, les reflexions de José Luis Pascual al voltant de les fronteres del nostre entorn, amb especial interès en les tanques metàl·liques, els vidres trencats, els panys i les portes closes.

Les persones que busquen un futur millor són les protagonistes de Retrats etíops, la mostra que ocupa la sala Photo i la 29m2. Captades per Roger Biosca a Etiòpia, les fotografies en blanc i negre evoquen les mirades i emocions dels qui lluiten per un temps més esperançador.

També els rostres, però en aquest cas els que Tomàs Pons refà i converteix en alumini, un material molt propici per a les tanques i les delimitacions, centren una altra de les mostres inauguraes ahir: Anatomia del rostre, a la sala Sant Jordi.

A la sala La Talaia, s'hi exposa Mirades, viatge màgic al cor de l'Àfrica, on l'artista anglesenca Nu?ria Faig convida el visitant a descobrir un món delicat on les emocions afloren a cada pas.

Quatre elements

Finalment, a la sala L'Església, la novetat és l'exposició de set dones artistes que presenten SetsJust, que està realitzada amb l'Ajuntament de Sant Just Desvern. Anna Bofill, Carme Malaret, Clara Vidal, Dolors Puigdemont, M. Cinta Montagut, Montse Sastre i Pilar Montserrat hi presenten un diàleg entre els quatre elements: terra, aigua, aire i foc.