En el marc dels actes de commemoració del 50 aniversari de la mort del poeta Josep Carner (Barcelona, 1884 - Brussel·les, 1970), Banyoles ha programat un seguit d'activitats per donar a conèixer i difondre l'obra d'aquest poeta català, que compta amb un llegat de 170 obres pròpies publicades, tant de poesia com prosa, i 50 traduccions. Els actes s'iniciaran demà amb el concert Els Fruits Saborosos, que tindrà lloc a l'Auditori de Banyoles.

El 15 de maig i a l'Hotel Gastronòmic Ca l'Arpa es farà el Sopar Carnerià, que repassarà algunes de les menges que Carner va citar en la seva obra, com ara la llagosta, el pollastre i l'escarola d'or.

Posteriorment, entre maig i juny, hi haurà tres conferències que aprofundiran en l'obra de Carner i que aniran a càrrec de Jaume Coll, comissari de l'Any Carner, autor del primer volum de l'Edició Crítica de l'Obra de Carner i també marmessor del llegat literari del poeta. El seguiran l'escriptor i traductor banyolí Salvador Oliva, considerat el degà dels estudis de l'obra de Josep Carner, i l'escriptor local Josep Navarro Santaeulàlia, que aprofundirà sobre tres poemes de Carner.

La programació continuarà amb l'exposició Auca Carner, que repassarà les diferents vessants del personatge i que es podrà veure a la Biblioteca Comarcal de Banyoles. Al setembre hi haurà, també a la biblioteca, una representació de titelles de Les Faules de La Fontaine, traduïda per Carner i dirigida a un públic familiar.

Finalment, el 7 de novembre, l'Auditori de l'Ateneu acollirà en concert Bestiari.

L'acte d'obertura de l'Any Carner es farà el 26 de febrer al Palau de la Generalitat i comptarà amb l'assistència del president Quim Torra i de la neta gran del poeta, que viu a Mèxic.