El risc de contagi del coronavirus ha portat al tancament de les instal·lacions culturals i a la suspensió de les diferents activitats, però això no vol dir que la cultura s'aturi. L'Institut de Cultura d'Olot se suma a les iniciatives que estan duent aquests dies museus, teatres i sales de concert i posa en marxa la campanya Olot Cultura a casa. La iniciativa vol fer present la cultura tot i la reclusió, reivindicar-la com a entreteniment -en la creació i el consum- i donar idees als ciutadans, a més de reivindicar que "la cultura la fem entre tots".

Cada dia, mentre duri el confinament, a les xarxes socials d'Olot Cultura es penjaran diferents continguts culturals que es poden consumir tranquil·lament des de casa. Entrevistes a artistes, ressenyes de llibres, vídeos en els que s'explica un conte o descripcions de peces d'art dels fons dels Museus d'Olot són alguns dels continguts que està previst compartir.

A més, la institució demana als ciutadans que ho vulguin, que enviïn els seus vídeos explicant contes, cantant, tocant algun instrument, recitant textos o vídeos i fotografies realitzant tota mena d'activitats culturals. Poden penjar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #OlotCulturaACasa o bé enviar-los per whatsapp al 676 49 01 77.