El Festival Tempo inaugurava divendres passat l'edició d'enguany amb un concert de Joan Miquel Oliver al Passeig Arqueològic de Girona. Els organitzadors havien previst que el públic seguís l'actuació des dels seients que tenien assignats, cosa que permetia als diferents grups d'assistents complir amb la normativa de prevenció del contagi del coronavirus. El concert va començar segons s'havia previst, però la cosa se'n va acabar anant de mare. Part del públic va acabar concentrat davant l'escenari, la majoria sense mascareta, i sense gens de respecte per la distància de seguretat.

El director del festival, Albert Candela, admet que la situació "es va descontrolar" i assegura que han pres mesures perquè no torni a passar. "Hem augmentat encara més la distància entre els tamborets on la gent seu i hem insistit als músics, que des de l'escenari, expliquin al públic que es quedi al seu lloc, pel bé de la salut de tots i del mateix sector, que està en una situació crítica".

Tempo oferirà, fins al 15 d'agost, una trentena d'activitats gratuïtes, entre concerts al vespre i vermuts al migdia, així com l'espai Tempo Llibres.