Els tres Museus Dalí com havia anunciat inicialment la Fundació Gala Dalí. La bona acollida dels visitants durant l'estiu, tot i que han hagut de limitar l'aforament al 30% per raons de seguretat, i l'evolució de la pandèmia ha fet decidir els seus responsables per allargar unes setmanes la temporada i tancar de nou a la tardor, quan es preveu que la presència de turisme estranger -el visitant majoritari al Triangle Dalinià- torni a ser residual.

Habitualment el castell de Púbol i la casa de Portlligat ja obrien només durant els mesos d'estiu, però fins ara el Teatre-Museu Dalí de Figueres mantenia l'activitat tot l'any.

Després de tancar el 13 de març a causa de la pandèmia, els museus van reobrir les seves portes l'11 de juliol passat. En aquell moment, la Fundació Gala Dalí va anunciar que preveia tancar-los tots tres de nou el 13 de setembre, si bé va avançar que seria «flexible» amb la data segons l'evolució de la situació sanitària i les seves conseqüències sobre la mobilitat i el turisme.

I és que, remarcava al juliol el president de la Fundació Dalí, «obrir significa un esforç econòmic sense retorn però que calia fer», en un moment especialment complicat per a les arques de la Fundació Gala Dalí, que estima pèrdues d'uns 4,5 milions d'euros per la covid-19.

«Aquestes mesures estan destinades a preservar la Fundació en una situació tan complexa com l'actual, assegurant el seu paper en tots els àmbits i, en especial, com a institució cultural», remarquen els responsables dels tres museus del Triangle Dalínià.

«La Fundació segueix de prop l'evolució dels paràmetres esmentats per tal de decidir la fórmula més adequada per regular el funcionament dels museus», assegura la institució, que subratlla que els visitants que aquest estiu han passat per algun dels tres equipaments han «expressat un alt grau de satisfacció per la visita i per les mesures sanitàries adoptades».