La preestrena del nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés és el plat fort de la temporada de tardor a l'Auditori de Girona, per la que també passaran la mezzosoprano Gaëlle Arquez, Els Amics de les Arts, Núria Graham, Paul Lewis o Javier Perianes. Entre setembre i desembre, acollirà vint cites, algunes de les quals havien estat ajornades per la pandèmia, totes adaptades a les mesures sanitàries i amb el 50% de l'aforament a la venda.

Entre les propostes de música moderna destaca la preestrena del nou disc d'Arnal i Bagés, encara sense data de publicació, definit com «un dels projectes més potents que ha donat el país darrerament» pel programador Nacho Morera de la Vall. La temporada s'obrirà el 2 d'octubre amb l'actuació d'Obeses i la Cobla Berga Jove i seguirà amb Els Amics de les Arts, amb un doble concert per acollir tot el públic que havia comprat entrades per al maig.

El ballet també tindrà presència a l'Auditori, amb El Trencanous del Ballet de Barcelona i també pujaran a l'escenari la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, el conjunt Stars of Gospel Choir en l'única proposta internacional del trimestre o la vigatana Núria Graham, que recupera un concert ajornat just a l'inici de la crisi sanitària.

Ja per Nadal, hi ha previst l'espectacle Christmas song 4 New Times de Joan Garrido & The Global Band i el concert de la Girona Jazz Project, que oferiran un repertori de nadales en format big band.

Per al públic familiar, l'Auditori ha programat Nadales pels més menut, amb un format reduït a molt poques famílies i adaptat al context sanitari i Tinc un paper, un espectacle que uneix música i il·lustració de la mà de Marc Parrot i Eva Armisén.

Pel que fa a la temporada de clàssica, s'ha treballat per respectar els compromisos previs i reubicar recitals ajornats per la Covid-19 i s'ha optat per «la prudència» apostant pels formats reduïts a la sala de cambra -on cabran 180 espectadors-, amb èmfasi especial en els solistes, explicava ahir el programador de clàssica, Víctor García de Pomar.

La programació inclou el debut a l'estat de la mezzosoprano francesa Gaëlle Arquez i concerts dels pianistes Paul Lewis i Javier Perianes. També el trio Miura - Roozeman - Varvara, que haviad'actuar la primavera passada, o Xavier Díaz-Latorre, col·laborador habitual de Jordi Savall.

Així mateix, es mantenen els tradicionals concerts de Fires de la Cobla La Principal de La Bisbal i el Cor Maragall, i l'Orquestra de Girona, que oferirà, entre d'altres peces, El telèfon de Menotti.

Els reptes d'Ibáñez

L'Auditori de Girona enceta nova etapa la setmana vinent, amb el fins ara coordinador de l'Espai Marfà, David Ibáñez. El nou responsable de l'equipament destacava ahir que es tracta d'un moment «estimulant» per liderar el projecte, tot i les dificultats que pateixen tant el sector cultural com el dels congressos, i per això un dels seus primers reptes serà «trobar sortides» al context actual, en qüestions com les limitacions dels aforaments, els models híbrids d'esdeveniments o l'ús de la tecnologia.

«Hem d'analitzar quina part de tot això quedarà pel futur i tenir també una visió a mig termini, pensar en els congressos que poden posicionar Girona i reflexionar sobre el model post-Covid», apuntava ahir.

Pel que fa a l'apartat musical, va destacar que és «fonamental vestir un relat propi» i ser conscients que l'Auditori forma part «d'un ecosistema» cultural. «Cal seguir treballant molt estretament amb l'Espai Marfa», deia ahir Ibáñez sobre l'espai de divulgació, formació i creació musical.