La 27a edició del FEMJazz!, el Festival d’Emergències Musicals de Banyoles, se celebrarà del 27 al 30 de maig i concentrarà enguany la programació a l’Auditori de l’Ateneu.

El trio Dshun donarà el tret de sortida, el 27 de maig, a l’edició d’enguany amb una proposta de sonoritats íntimes a través de la combinació de guitarra, contrabaix i bateria. L’endemà es viurà l’estrena a les comarques gironines de Composició II d’Àlex Cassanyes, fruit del projecte Carta Blanca de l’Estival de Jazz d’Igualada. Al disc, el compositor de Capellades explora la relació entre música, art i literatura.

El 29 de maig serà el torn de la Barcelona Art Orchestra, formació intergeneracional vinculada a l’Auditori de Barcelona amb vocació de ser un conjunt estable que navegui entre la música clàssica i el jazz. El conjunt aterrarà a Banyoles per a presentar el seu primer espectacle, Revisiting the Godfather.

Dani López Quartet tancarà, el 30 de maig, l’edició d’enguany. La formació, encapçalada pel jove compositor i saxofonista olotí, estrenarà a les comarques gironines el seu primer disc, El que fan les coses quan no les mires, gravat a Cornellà del Terri i mesclat pel banyolí Panxii Badii.