Un dels titulars que ha deixat la pandèmia és que el confinament ha posat sobre la taula la voluntat (o la necessitat) de llençar-se a escriure. Aquesta tendència ja s’ha començat a notar a les escoles d’escriptura creativa, una moda que s’ha traduït en inscripcions als itineraris formatius.

Els cursos monogràfics de l’Aula d’Escriptura de Girona en són un exemple. I és que l’any 2020, segons explica la seva coordinadora, Glòria Granell, es va doblar la demanda de cursos monogràfics, dedicats a aprofundir en diversos elements -i etapes- del procés creatiu, des de la construcció dels personatges a l’arquitectura dels diàlegs.

Aquesta és, de fet, una de les portes d’entrada al pla d’estudis que ofereix l’equipament gironí. L’altra és un itinerari formatiu de quatre mòduls, programats perquè es duguin a terme al llarg de dos anys escolars. En aquest sentit, el nou curs acadèmic arrencarà assolint xifres d’inscripcions pre-pandèmia, amb una cinquantena d’alumnes. A més, el curs d’iniciació ja compta amb un 71% d’ocupació, xifra que representa un increment del 21% respecte l’any anterior.

Pel que fa al perfil de l’alumnat, Granell assenyala que es tracta d’un públic plural. «En els darrers anys hem detectat un augment de gent jove i, sobretot, masculí», sosté. Enguany, a més, l’equipament ha fitxat l’escriptora banyolina Assum Guardiola, que s’incorporarà a l’equip docent.