Stay Homas, Els Catarres o la companyia de circ Eia són tres de les primeres propostes anunciades pel festival Portalblau de l’Escala. En la seva quinzena edició, la cita amplia les dates de la programació i no només se celebrarà a l’estiu, sinó que del 26 de març al 15 d’agost portarà a l’Escala i Empúries dansa, teatre, música, poesia o exposicions.

El 26 de març la garrotxina Agnès Algueró presentarà Bosc endins a l’Alfolí de la Sal, espai que també acollirà concerts del Sextet Gerió amb un recital dedicat a Ástor Piazzolla (30 d’abril) i Anna Andreu (14 de maig).

El 24 de juliol es podrà gaudir de l’espectacle circense Espera dels Eia (Premi de la Crítica al Millor espectacle de carrer), mentre que el 30 i 31 de juliol, la cantant francesa d’origen grec Dafné Kritharas i la poeta i traductora Míriam Cano seran al Clos del Pastor.

Pel que fa als concerts al Fòrum Romà d’Empúries, un dels plats forts del festival, ja s’han anunciat Stay Homas (12 d’agost) i la presentació del nou disc d’Els Catarres (13 d’agost).

El festival està organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i Tem Productions. Les entrades ja estan a la venda.