El Museu d’Art de Girona estrena un itinerari temàtic per redescobrir la seva col·lecció permanent des de la perspectiva de gènere. El recorregut, que es pot seguir amb l’audioguia md’A en clau de dona, vol realçar el paper de la dona al llarg de la història i de l’art, repassant la presència femenina a la col·lecció permanent.

La guia s'ha elaborat a partir dels estudis de tres especialistes en recerca sobre les dones. Comença a les sales del Romànic i del Gòtic, amb comentaris basats en la recerca de la historiadora medievalista Teresa Vinyoles. Continua pel Renaixement i Barroc, a partir dels estudis de la historiadora de l'art Sílvia Canalda o continua fins al segle XIX i principis del XX a partir dels treballs d'Elina Norandi, historiadora de l'art especialitzada en perspectiva de gènere.

Tots els continguts, en un total de 30 pistes d'àudio, es troben disponibles a través de la plataforma Visitmuseum en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). El guió i la producció ha anat a càrrec de l'empresa Trama Media sota les indicacions de l'equip del Museu d'Art.

Es tracta de la primera audioguia temàtica en clau de gènere integrada dins el projecte d’abast nacional Visitmuseum, que compta ja amb un total de 35 audioguies de museus

La nova audioguia, integrada dins el projecte d'abast nacional Visitmuseum, estarà disponible a partir d'aquest dimarts. A partir d'ara, qualsevol visitant del Museu d'Art de Girona es podrà descarregar els àudios gratuïtament, abans de la visita des de qualsevol punt amb connexió internet, o bé a la recepció del museu. Pels visitants que no vulguin o puguin fer la descàrrega directa al seu mòbil, el Museu d'Art facilitarà tauletes i auriculars d'un sol ús per fer el recorregut guiat.

Aquest dissabte hi ha prevista la presentació pública de l'audioguia i una visita guiada en clau de gènere per l'exposició permanent dels segles XIX i XX a càrrec d'Elina Norandi.