El músic Eduardo Niebla, guitarrista gironí de gran projecció internacional, serà el cap de cartell del Festival de Guitarra de Girona. La cita musical arriba a la dinovena edició amb més concerts que el 2021, amb vint-i-cinc recitals repartits entre Girona i la Costa Brava. 

El concert de presentació serà el 27 de maig, amb la presentació d’Americana de Josep Manzano a Sant Narcís, però el gruix de la programació es concentra a partir del 29 de juny.  El certamen s’allargarà fins al setembre, quan el Teatre Municipal de Girona acollirà l’actuació d’Eduardo Niebla, fundador del mític grup Atila als 70, que ha tornat a les comarques gironines després de quatre dècades residint al Regne Unit.

Amb predomini de la guitarra clàssica a la programació, el Festival de Guitarra es fixa en els artistes de proximitat, especialment de Girona i Barcelona, tot i que també hi haurà músics andalusos francesos i italians, segons detalla el seu director, Josep Manzano. 

Més de la meitat de la programació, catorze concerts, està prevista a la ciutat de Girona. A més del concert al Teatre Municipal, hi ha programades vuit actuacions als centres cívics de la ciutat (amb inscripció prèvia i taquilla inversa), a la Fundació Valvi, la Casa de Cultura i a l’església del Mercadal. 

Pel que fa a la resta dels concerts, es faran entre Llançà, l’Escala, Palamós, Platja d’Aro i Tossa de Mar. 

Les entrades es posaran a la venda l’1 de juny a preus que van dels 3 als 20 euros.