Pianos, instruments de corda, clarinet, trompeta i sí, també sintetitzadors. El polifacètic compositor i director d’orquestra madrileny Lucas Vidal aterra aquesta nit al festival Castell de Peralada per presentar Karma, el seu primer disc en solitari. Amb aquest innovador projecte electrònic, l’artista vol acostar dos universos que a priori són molt distants: la música clàssica i l’electrònica, de fa de forma elegant, subtil i profunda, oferint a l’espectador una experiència inoblidable.

Trencant motlles d’un concert tradicional, l’artista guardonat amb un premi Emmy i dos Goya (Palmeras en la nieve i Nadie quiere la noche) oferirà al públic de Peralada un viatge i eclosió dels sentits que convidarà a la reflexió, a deixar-se emportar, a desconnectar i gaudir.

Durant l’espectacle, Vidal dirigirà als músics i fusionarà sons electrònics que, units als instruments, crearan una atmosfera única. A nivell visual, sobre l’escenari hi haurà una pantalla de gran format que projectarà imatges i vídeos, els quals buscaran emocionar als espectadors.

Karma (Universal, 2020) ha aconseguit un gran èxit entre la crítica i el públic. L’àlbum ha suposat per a l’artista un profund viatge interior de sí mateix, en el que ha connectat amb les emocions més íntimes gràcies al descobriment de les facetes de la seva personalitat. Al llarg d’aquest viatge, Lucas Vidal recorre alguns dels grans interrogants que envolten l’existència humana, fet que dona sentit al nom del disc.

Recta final

La 36a edició del festival Castell de Peralada arriba al seu final aquesta setmana. A banda de Lucas Vidal, avui també actuarà a l’escenari de l’Església del Carme la a les 19.30 h la cantant noruega Lisa Davidsen, considerada «la veu Wagneriana del moment». Demà divendres, en aquest mateix escenari, actuarà la cantant albanesa Ermonela Jaho. L’aclamat ballarí Carlos Acosta, amb l’espectacle On Before, clourà el festival dissabte a la nit.